BRIO pentru Părinți și Tutori

Un părinte responsabil dorește întotdeauna să își ajute copilul pentru a reuși să evolueze. Dar pentru a putea face asta, părintele trebuie să aibă acces la informații realiste și complete despre ce știe și ce nu știe copilul său. Tocmai de aceea, BRIO este un ghid necesar tuturor părinților preocupați cu adevărat de binele copiilor.

Sistemul de Testare Standardizată BRIO este primul instrument din România care oferă părinților toate datele necesare pentru a înțelege unde se situează copilul lor din punct de vedere educațional, precum și cum pot interveni în mod constructiv pentru a-i crește performanța.

Metoda de testare BRIO este superioară tuturor testelor ad-hoc de la clasă și unică față de toate testele digitale concepute pentru elevii români. Ea este dezvoltată de specialiști în psihometrie și profesori cu expertiză recunoscută, pe baza unor modele și proceduri statistice consacrate internațional și utilizate în prestigioasele teste GMAT, GRE și SAT. Astfel, testele asigură rezultate convergente pentru toți cei care dau testul, indiferent de momentul sau condițiile de testare și elimină erorile de evaluare.

În România, sistemul BRIO a implicat 60.000 de elevi testați și 200.000 de ore de testare pentru calibrarea itemilor. Baza de întrebări astfel rezultată cuprinde mii de itemi (doar pentru matematică sunt incluși peste 20.000 de itemi) și acoperă în mod riguros toate subiectele cuprinse în programa școlară. Totodată, sistemul se configurează automat pentru a permite repetarea testului aferent unei clase fără ca itemii să se repete de la o sesiune la alta.

Primiți acum o evaluare independentă și standardizată.

Primul pas în dezvoltarea copilului dumneavoastră este să înțelegeți care este nivelul său actual. Dar, de cele mai multe ori, evaluările umane realizate la clasă nu vă pot oferi un răspuns obiectiv la această întrebare, fiind inevitabil supuse influențelor subiective precum: gradul de acoperire al testelor, ușurința sau dificultatea subiectelor testate, severitatea sau indulgența corecturii, agendele personale (conștiente sau nu) ale celor implicați în testare, politica școlii etc. Testele BRIO elimină toate aceste erori de evaluare și vă prezintă un raport perfect obiectiv și independent al rezultatelor elevului.

Avantaje

  • În sfârșit primiți o evaluare independentă și obiectivă.
  • Aflați poziția copilului dumneavoastră în raport cu toți ceilalți elevi din segmentul său.
  • Înțelegeți exact unde este competitiv și unde trebuie să mai lucreze copilul dumneavoastră.
  • Monitorizați evoluția prin testare repetată.
  • Anticipați rezultatele viitoare.
  • Evaluați prestația meditatorilor.
  • Îmbunătățiți relația cu copilul.

Aflați poziția copilului dumneavoastră în raport cu toți ceilalți elevi din segmentul său.

Pentru a vedea cu adevărat cât este de bun copilul dumneavoastră, trebuie să treceți dincolo de nivelul clasei și să vă raportați la media națională. De aceea, BRIO indică sub formă de centilă poziția ocupată de un elev în ierarhia tuturor celorlalți elevi din segmentul său de vârstă, din România. Astfel, pentru un elev care se află la centila 70 (scorul Total 70) vom spune că 30% dintre elevii din România (de aceeași vârstă sau clasă) sunt mai buni decât el, în timp ce 70% sunt mai slabi sau egali cu el.

Niciun alt test nu vă poate spune cu atâta acuratețe cât de bun este copilul dumneavoastră. Aceasta este o informație strategică pentru un părinte și puteți alege să o păstrați pentru dumneavoastră și profesorii apropiați sau o puteți împărtăși copilului, pentru a-l motiva să urce în clasamentul național.

Înțelegeți exact unde este competitiv și unde trebuie să mai lucreze copilul dumneavoastră.

Copilul dumneavoastră nu este niciodată egal cu alt copil, chiar dacă a obținut note sau scoruri generale identice. De aceea, la fiecare test finalizat, BRIO generează un raport de performanță cu rezultate detaliate și acționabile privind sub-domeniile la care el trebuie să mai lucreze, pe lângă cele pe care le stăpânește deja bine sau foarte bine. De exemplu, pentru clasa a IX-a, în cadrul domeniului ”Matematică”, există sub-domeniile algebră și geometrie, iar în cadrul algebrei avem cel puțin mulțimea numerelor reale, elemente de logică matematică, inducția matematică, șiruri, progresii, funcții numerice și altele.

Rareori un elev este deopotrivă de slab sau de bun în toate aceste zone. De aceea testele BRIO oferă și punctaje pe fiecare dintre zone, în afara scorului total pentru materia testată. Aflați astfel ce obiective e nevoie să urmăriți împreună cu profesorii, meditatorii și cu elevul însuși.

Vedeți aici un raport de performanță BRIO

Monitorizați evoluția prin testare repetată.

Testele BRIO sunt configurate dinamic pe o bancă de peste 20.000 de itemi (întrebări), pentru a permite retestarea unui elev fără ca itemii să se repete. Puteți urmări evoluția copilului pentru a vedea progresul în zonele de competență scăzută ori de câte ori doriți, în cuantumul creditului achiziționat. Iar după ce copilul a consumat tot creditul prin testele efectuate, este ușor să reîncărcați balanța de credit pentru a-i transfera accesul la noi teste.

Anticipați rezultatele viitoare.

Scorul-centilă vă poate servi drept un instrument de orientare școlară și profesională. Cu ajutorul său, puteți face predicții importante și planifica pașii viitori ai copilului împreună cu acesta. De exemplu, elevii plasați peste o anumită centilă au șanse foarte mari de a promova Bacalaureatul sau de a fi acceptați la anumite școli, pe când elevii plasați la anumite alte centile au probabilități mari de a eșua în diversele lor obiective școlare. De aceea, aceste scoruri pot fi, după caz, semnale încurajatoare sau semnale de alarmă obiective, pe baza cărora puteți lua decizii informate.

Evaluați prestația meditatorilor.

Odată stabilite sub-domeniile la care copilul dumneavoastră trebuie să își îmbunătățească rezultatele, meditatorii au o misiune de dezvoltare asumată și precisă. Dacă activitatea acestora este eficientă și personalizată pe nevoile identificate, progresul va fi vizibil pentru dumneavoastră în rapoartele BRIO. Tot prin testare repetată puteți vedea dacă lucrurile nu evoluează în direcția stabilită, astfel încât să puteți lua măsurile necesare.

Îmbunătățiți relația cu copilul.

În sfârșit puteți stimula copilul să învețe mai bine oferindu-i un instrument de evaluare digital, mult mai atractiv decât testele clasice pe hârtie. În plus, sistemul de testare BRIO poate contribui la dezvoltarea unei relații armonioase între părinți și copii, prin cultivarea transparenței și încrederii reciproce. Dincolo de a-i arăta copilului dumneavoastră posibilele puncte negative pe care trebuie să le dezvolte, într-un mod care nu poate fi contestat, cu BRIO puteți stabili împreună diverse sisteme de recompensă în funcție de evoluția scorului-centilă.

Doresc să creez cont

Testele BRIO sunt aprobate de
GAZETA MATEMATICA

 
SPONSOR FONDATOR