BRIO pentru Elevi

Toate planurile de viitor ale unui elev sunt influențate de nivelul de educație la care el reușește să ajungă. De aceea, un elev responsabil conștientizează că orice investiție de timp și efort pe care o face acum înspre dezvoltarea cunoștințelor și competențelor sale este în primul rând pentru propriul său interes.

Sistemul de Testare Standardizată BRIO este primul instrument de evaluare din România care le permite elevilor să-și ia evoluția școlară în propriile mâini. Aceste teste digitale se configurează automat în funcție de nivelul detectat al elevului testat și garantează acoperirea minuțioasă a întregii programe școlare anuale, în cadrul fiecărui test efectuat.

Înțelegi exact unde stai bine și unde trebuie să mai lucrezi.

Testele BRIO îți arată în mod obiectiv care este nivelul tău actual de cunoștințe și competențe. Vei primi însă mai mult decât un simplu scor generic, și anume o analiză detaliată a punctelor tale forte și a celor slabe. Pentru că la fiecare test finalizat, BRIO generează un raport de performanță care îți arată exact sub-domeniile la care trebuie să mai lucrezi, pe lângă cele la care ești deja competitiv.

De exemplu, pentru clasa a IX-a, în cadrul domeniului ”Matematică”, există cel puțin sub-domeniul algebră și geometrie iar în cadrul algebrei avem cel puțin mulțimea numerelor reale, elemente de logică matematică, inducția matematică, șiruri, progresii, funcții numerice și altele. Rareori un elev este deopotrivă de slab sau de bun în toate aceste zone, de aceea testele BRIO îți oferă și punctaje pe fiecare dintre ele, în afara scorului total pentru materia testată. Pe baza acestor informații, știi unde trebuie să ceri ajutor din partea profesorilor sau părinților. Vezi aici cum arată un raport de performanță.

Avantaje

  • Înțelegi exact unde stai bine și unde trebuie să mai lucrezi.
  • Afli poziția ta în raport cu toți ceilalți elevi de aceeași vârstă.
  • Le dovedești tuturor ceea ce poți și cât ești de cool.
  • Îți îmbunătățești relația cu părinții.

Afli poziția ta în raport cu toți ceilalți elevi de aceeași vârstă.

Ca să înțelegi nivelul tău real, nu este relevant să te raportezi doar la notele primite și la colegii de clasă. Trebuie să treci dincolo de aceste comparații limitate și să te evaluezi prin raportare la toți elevii din țară care sunt potențialii tăi competitori. De aceea BRIO îți arată ce poziție deții în ierarhia tuturor celorlalți elevi români din segmentul tău de vârstă, sub formă de scor-centilă.

Astfel, pentru un elev care se află la centila 70 (scorul Total 70) vom spune că 30% dintre elevii din România (de acea vârstă sau clasă) sunt mai buni decât el, în timp ce 70% sunt mai slabi sau egali cu el. Pe baza scorului-centilă poți anticipa rezultatele tale la evaluările claselor a II, a IV, a VI, la Testarea Națională, BAC și alte examene și poți să te orientezi în privința liceului sau facultății potrivite.

Acest valoros termen de comparație poate fi și un instrument de negociere în relațiile tale cu părinții, în funcție de ce îți propui să le demonstrezi acestora și de cum vei susține evoluția ta școlară (creșterea centilei tale).

Le dovedești tuturor ceea ce poți și cât ești de cool.

BRIO înseamnă să fii smart și cu un pas înaintea sistemului clasic, prin utilizarea unei metode moderne de testare și dezvoltare educațională. Poți să faci câte teste dorești pentru a urmări evoluția ta în punctele slabe sau câte teste este nevoie pentru a ajunge la o anumită centilă, fără ca întrebările să se repete. Iar dacă simți că pe tine nu te reprezintă metodele de învățare și notele de la clasă, lasă scorul BRIO să vorbească pentru tine. Rezultatele tale atestate de BRIO vor fi pentru cei din jur o dovadă a standardelor înalte pe care le ai, pentru că nici un alt test nu poate arăta cu atâta acuratețe cât de bine pregătit este un elev.

Îți îmbunătățești relația cu părinții.

Sistemul de Testare BRIO este conceput pentru a favoriza o relație deschisă, de colaborare, între părinți și copii. De aceea, dacă ai sub 14 ani, contul BRIO va fi creat și gestionat de unul din părinții tăi și veți putea vizualiza împreună rezultatele la teste, iar dacă ai peste 14 ani îți poți gestiona singur contul. Și în acest caz îți recomandăm să îi ții la curent pe părinții tăi atât prin discuții deschise, cât și prin completarea unei adrese de mail la care să primească notificări legate de activitatea ta în sistemul BRIO.

Doresc să creez cont

Testele BRIO sunt aprobate de
GAZETA MATEMATICA

 
SPONSOR FONDATOR