Reguli oficiale pentru elevii care se pregătesc de examenul de Evaluare Națională 2017

În apropierea examenului de Evaluare Națională, pregătirea temeinică ocupă primul loc în prioritățile elevilor. Pe lângă cunoștințele acumulate, exersate și testate înainte de examen, aceștia trebuie să țină cont și de regulile oficiale pentru a se asigura de o trecere ușoară de la ciclul gimnazial la liceu. Iată care sunt acestea:

  • Obiecte personale interzise în sala de examen: rețineți că este interzis accesul cu ghiozdane, rucsacuri, sacoșe, genți. Acestea se depozitează într-o sală special amenajată.
  • Materialele ajutătoare nu sunt permise: nu purtați cu voi lucrări care pot fi folosite pentru rezolvarea subiectelor (notițe, ciorne, culegeri), precum nici mijloace electronice de calcul și de comunicare (telefon, căști etc.).
  • Comunicarea între candidați și cu exteriorul nu sunt permise, așadar nu încercați să vă sfătuiți cu colegii pentru rezolvarea subiectelor sau să faceți schimb de ciorne ori alte notițe, materiale.
  • Sancțiuni pentru abaterea de la reguli. Da, nerespectarea regulilor va fi imediat sancționată, indiferent dacă elevii transmit sau primesc materiale interzise, ori dacă acestea au fost sau nu folosite. Frauda atrage după sine eliminarea de la probă, iar lucrarea se va nota cu nota 1 (unu).
  • Proceduri înainte de accesul în sala de examen: fiecare elev va fi informat cu privire la reguli și va semna un proces-verbal prin care confirmă cunoașterea consecințelor abaterii de la reguli.
  • Solicitarea de vizualizare. Rețineți că vizualizarea lucrării se poate solicita numai după contestații și nu poate conduce la reevaluarea ori modificarea notelor acordate. Solicitarea o pot face elevul major/părintele/reprezentantul legal. Doar membrii oficiali ai comisiilor județene București și naționale pot solicita vizualizarea în scopul reevaluării.

BRIO® pentru Evaluarea Națională

Credem cu tărie că viitorul nu se ghiceste, ci se construiește zi de zi. Respectarea regulilor este importantă pentru desfășurarea corectă a examenului, însă siguranța de sine la examen va fi decisă de nivelul actual de pregătire. De aceea, am creat primul sistem de evaluare a elevilor din Romania aliniat standardelor internaționale, cu sprijinul unei echipe excepționale de experți în psihometrie, informatică și matematică. Astfel, ne propunem, prin BRIO, să îmbunătățim semnificativ performanța elevilor români la proba de matematică de la Evaluarea Națională. Iată cum poate BRIO să ajute în această perioadă:

  • Testele standardizate digitale, ușor de accesat. Cu BRIO, părinții și elevii deopotrivă pot rămâne conectați în timp real la nivelul de pregătire, accesând Panoul de Comandă. Un test BRIO costă cât 3 bilete la film sau cât 4 prăjituri.  Pentru această sumă, primești un răspuns riguros la întrebări foarte importante despre viitorul unui elev.
  • Prin testarea repetată, BRIO funcționează ca un ghid util în pregătirea pentru examenul de evaluare. Încurajăm testarea constantă, repetitivă și obiectivă care accelerează în timp performanța școlară. Întrebările din teste nu se repetă, iar tu poți controla și urmări atent, în această perioadă, evoluția până la examen.
  • Rapoarte detaliate care te ajută să te îmbunătățești acolo unde ai nevoie. Ai la dispoziție grafice comparative prin care poți afla care sunt ariile cu rezultate bune (punctele tari) și ariile cu rezultate slabe (punctele vulnerabile). Îți poți testa cunoștințele pentru fiecare clasă și poți vedea capitolele unde mai ai de învățat. 
  • BRIO îți arată nivelul real la nivel național. Încurajăm competitivitatea constructivă: fiecare elev este comparat cu ceilalți elevi de aceeaşi clasă din ţară, prin urmare cu toți cei cu care va fi în competiţie în viaţa reală. Scorul BRIO indică sub formă de centilă, pe scala 1-100, poziția pe care elevul o ocupă în România. 

Metoda BRIO® este dezvoltată de experți conform celor mai înalte standarde internaționale, utilizate și în prestigioasele teste GMAT, GRE și SAT. Ea funcționează simplu, prin achiziția unor „credite de testare” care se plătesc online, cu ajutorul cardului bancar. Testează-te cu BRIO și află cât de pregătit ești pentru Evaluarea Națională și ce trebuie să înveți mai bine!

Încearcă testul din Finala Brio Challenge! Timp de două săptămâni, testele sunt disponibile în platformă - secțiunea Contul meu – Încearcă testul din Finala Brio Challenge.